ELE-konferens: dag 3

Den sista dagen för ELE-konferensen är också den sista dagen för vår Stockholmsvistelse. Därför är det här inlägget en sammanfattning av de tankar som har uppstått under våra dagar i den vackra sommarstaden Stockholm.

Under de här dagarna har det varit mycket tal om key concepts. Låt mig därför presentera tre centrala begrepp för vår vistelse:

Gemenskap. Inom projektet har vi samlats kring forskning, men också kring middagsbord och mat. Vi har delat referenslitteratur och litteraturtips, men också många skratt och anekdoter. I och med konferensen har vi fått umgås med både gamla och nya kolleger inom forskarsamfundet vilket alltid är berikande.

Nya perspektiv har vi fått ta del av. Vi doktorander har fått givande kommentarer på våra egna avhandlingsprojekt, men vi har också fått nya ögon på vårt gemensamma Skrivkompetensprojekt. Därutöver har vi tagit del av en mängd olika presentationer under konferensen, och insett att trots att våra huvudsakliga forskningsintressen kanske inte alltid var identiska med presentationerna på konferensen, har vi ändå stor nytta av att ta del av andra perspektiv inom språk och utbildning.

Nya riktningar för projektet. Ett syfte med projektmötet och resan var att förbereda en ansökan om projektets fortsättning. Genom gemensam brainstorming, kollaborativt skrivande och diskussion är vi redan på god väg mot nya riktningar.

Vi hoppas att du vill ta del av vår resa när projektet fortsätter vidare!

Mindy Svenlin
WhatsApp Image 2018-06-20 at 18.21.56WhatsApp Image 2018-06-20 at 18.21.57WhatsApp Image 2018-06-20 at 18.21.57 (1)