Projektmöte i Stockholm: Dag 3

Igår var det D-day, också känd som Doktorandernas dag. Efter två dagar med projektets fortsättning i kikaren var det dags för ett nedslag i nuet för att ge rum för såväl bekanta som nya doktorandansikten med sina pågående och planerade avhandlingsprojekt. Kort och gott innebar det att alla fem doktorander fick en timme till sitt förfogande för att presentera och diskutera delar av sin forskning. Diskussionerna gick mellan empiri och teori, didaktik och språk, problem och lösning – till och med en seriestripp blev belyst ur ett vetenskapligt perspektiv.

Först ut var Camilla Rosvall som belyste skrivande i olika genrer i tidigare språkbadselevers studentexamensprov i svenska. Därefter tog Linda Storås med oss in i bloggens värld utanför skolans väggar för att diskutera flerspråkighet i finlandssvenska bloggar. En annan typ av meningsskapande betonades av undertecknad som presenterade en extended version av kommande konferenspresentation om dans inom ramen av ämnet modersmål och litteratur. Det fräschaste doktorandansiktet inom projektet, Mindy Svenlin, delade med sig av sin forskningsplan om kollaborativt skrivande i gymnasiet. Avslutningen skötte Anders Westerlund som roade oss med ack så relevanta frågor om essäistiskt skrivande.

Med blicken i backspegeln är jag glad över den doktorandgemenskap vi har inom projektet. En del av våra avhandlingsprojekt har större likheter, medan andra har mindre. Och, mina fyra doktorandkolleger har lyckats göra stort avtryck på mig och inspirera mig i mitt skrivande. Jag följer uppgiftsformuleringen att skriva ett blogginlägg om dag tre, men bryter kanske mot det tidigare mönstret. Mitt kodval är medvetet flerspråkigt, och jag väljer att ge liv åt min essäistiska identitet. Slutligen kan jag konstatera att detta inlägg är resultatet av dagens kollaborativa meningsskapande. Nu dansar vi in mot konferensen Exploring Language Education.

Sofia Jusslin

IMG_3542IMG_3540WhatsApp Image 2018-06-17 at 22.07.15IMG_3537WhatsApp Image 2018-06-17 at 22.07.14

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s